Svi znamo da letnji period predstavlja pravi izazov za našu kosu. Zbog mnogo veće izloženosti sunčevim zracima, visokim temperaturama, češćem znojenju i mnogim drugim faktorima, naša kosa podložnija je mnogo većim oštećenjima. U poslednje vreme sve je popularniji jedan proizvod koji je potpuni must have kada je nega kose u pitanju. U ovom tekstu vam predstavljamo čvrsti šampon za kosu, bez kojeg ne možemo da zamislimo negu kose u ovim toplim danima! Pored toga što je kompaktan i jednostavan za korišćenje, u svom sastavu nema sulfate, silikone, niti bilo koje druge štetne sastojke. U nastavku pročitajte zašto je čvrsti šampon naš favorit ove (a sigurni smo i naredne) letnje sezone!

O „borbi“ između šampona sa slikonom i bez njega smo već pisali, gde smo zaključili da šamponi sa silikonom na duže staze utiču veoma loše na kosu i da su šamponi bez silikona i sulfata odluka na koju treba da se odlučimo bez ikakvih kompromisa!

Čim ste ovde, pretpostavljamo da se interesujete za prirodnu kozmetiku i da o važnosti njenog korišćenja ne samo po naše zdravlje već i životnu okolinu želite da znate više.

U čemu je razlika između čvrstog i tečnog šampona za kosu?

Kada je reč o prirodnim šamponima za kosu, pored toga što su bogati sastojcima koji zaista neguju našu kosu i čine je zdravijom, nisu štetni ni za životnu okolinu. Korišćenjem sastojaka prirodnog porekla i iz kontrolisanih organskih uslova, ali i proizvodnjom ambalaža od potpuno recikliranih materijala, utiče se na drastično smanjenje zagađenja životne sredine. Na taj način, ne negujemo samo sebe, već i svet oko sebe. Sante šamponi, kao i svi ostali proizvodi koriste upravo ovaj način proizvodnje, ali odlučili smo da odemo korak dalje! Među šamponima koje imamo u asortimanu nalaze se i sve popularniji čvrsti šamponi za kosu.

Njihova delotvornost je neupitna, ali ono zbog čega su sve popularniji su dve stvari: traju duže od običnog šampona i njihova ambalaža nema u svom sastavu nikakvu plastiku! Naprotiv, naše pakovanje je izrađeno od 100% recikliranih vlakana. Čak i boja koja je korišćena ne sadrži mineralna ulja.

Upravo zbog toga što su sastojci koji se nalaze u samim čvrstim šamponima u potpunosti prirodni, njegova formula garantuje najbolju moguću negu, uz nežne i prirodne mirisne note.

Kako se koristi i čuva čvrsti šampon?

Čvrsti šampon za kosu oblikom i teksturom izgleda najsličnije sapunu za ruke. Postoje dva načina na koji se može koristiti. Jedan je da ga utrljate direktno na vlažnu kosu i odložite, nakon čega jednostavno umasirate penu koja se napravila i temeljno isperete. Drugi način jeste da ga (poput sapuna za ruke) prvo nakvasite i protrljate kroz ruke kako biste stvorili penu. Nakon toga, odložite šampon i umasirajte šampon na prethodno pokvašenu kosu. Na ovaj način možete „dozirati“ koliko šampona nanosite, i po potrebi dodati još ili smanjiti količinu tako što ćete isprati ruke pre nego što krenete da nanosite šampon na kosu.

Pored načina na koji se koristi čvrsti šampon za kosu, veoma je važan i način na koji se on odlaže odnosno čuva. Važno je da bude odložen na mesto koje mu, kao kada je reč i o sapunu za ruke, omogućava da se u potpunosti osuši i da ne bude izložen dodatnoj vlagi, kako bi što duže trajao. Poželjno je da koristite držač za sapun koji ima perforirano dno, kako bi mogao da se ocedi višak vode.

A kada smo kod trajanja, Sante čvrsti šamponi za kosu traju kao dve boce tečnog šampona (250ml), a to je velika ušteda, ne samo proizvoda već i novca!

Pogledajte čvrste šampone koje imamo u ponudi i odaberite najbolje za svoju kosu, ali i okolinu!