Nega i korišćenje raznih kozmetičkih preparata ne bi trebalo da se odnosi samo na lice. Neretko zaboravimo da je koži ruku, pogotovo tokom zime, potrebna posebna nega. Koža ruku je, pored lica, najizloženija hladnoći i naglim promenama temperature pri ulasku u zatvoren prostor. Zbog toga bi krema za ruke trebalo da bude naš najbolji prijatelj u ovim danima. Odabiru kreme za ruke moramo se posvetiti sa posebnom pažnjom, te se zbog toga u ovom tekstu bavimo temom kako odabrati „onu pravu“.

Zašto nam treba krema za ruke?

Pre nego što se pozabavimo detaljnijom pričom oko odabira kreme za ruke, važno je da objasnimo zbog čega nam je potrebna.

Krema za ruke se razlikuje od kreme za lice ili losiona za telo, pre svega, po teksturi. Do te razlike dolazi zato što koža na rukama, odnosno gornjem delu šake nije iste debljine kao i koža na licu ili drugim delovima tela. Iako su, suštinski, aktivni sastojci koji se koriste za kremu za ruke, isti kao sastojci koji se koriste za kreme za lice ili telo, važno je da budu prirodni i da imaju efekta na koži.

Nega kože ruku je neophodna, jer ukoliko izostane može doći do ozbiljnih oštećenja kože koja mogu dovesti do raznih infekcija. Važno je da shvatimo da suva koža vodi do pucanja, pa čak i krvarenja, što omogućava da razne bakterije i virusi koji su nam na rukama dovedu do infekcije.

Kako da odaberemo adekvatnu kremu za ruke?

Krema za ruke se bira prvenstveno u skladu sa trenutnim potrebama kože. Naravno, ne treba zaboraviti da na potrebe kože ne utiču samo spoljašnji faktori kao što su hladnoća, toplota, vetar, zagađen vazduh i drugi. Na potrebe kože utiču u velikoj meri i naše životne navike, kao i životna dob u kojoj se nalazimo.

Krema za ruke koja odgovara potrebama zrele kože

Što smo stariji, naša koža je sve opuštenija i suvlja, pa joj samim tim hidratacija koju smo joj pružali nije dovoljna. Pored toga što ćemo se truditi da unosimo još više vode u organizam, trebalo bi da obratimo pažnju i na sastav kozmetike koju koristimo. Odnosno, na sastojke koji će više odgovarati zrelijoj koži. Sante Anti-aging krema za ruke sadrži sastojke kao što su koenzim Q10 i ekstrakt organske bele rade koji pruža koži obilje vitamina A, kalijum, kalcijum, magnezijum i gvožđe. Ovakva formula štiti kožu od depigmentacijskih promena i ublažava postojeće.

Krema za ruke koja odgovara potrebama izuzetno suve kože

Kada je reč o izuzetno suvoj koži, treba imati u vidu da je upravo to koža koja je najsklonija pucanju i stvaranju ljuspica i brazdi koje pri svakom pranju ruku mogu izazvati neprijatan osećaj peckanja. Takvoj koži je preko potrebna dubinska hidratacija, a jedan od najpoznatijih sastojaka za upravo tu namenu je ši buter. On opitmalno reguliše odnos vlažnosti u koži i sprečava njeno isušivanje. Sadrži dragocene fitosterole, antioksidante i masne kiseline koje jačaju i uravnotežuju hidrolipidnu barijeru kože. Sante Intensive repair krema za ruke sadrži ši buter i pruža intenzivnu, hranljivu negu koja je suvoj koži potrebna svakodnevno.

Krema za ruke koja odgovara potrebama osetljive kože

Osetljiva koža ne mora nužno biti suva, da pre svega rešimo tu dilemu. Osetljiva koža je jednostavno sklonija iritacijama, usled uticaja spoljašnje sredine. Sante Express krema za ruke namenjena je upravo ovom tipu kože i u svojoj formulaciji ima suptilnan miris badema, belu glinu i ekstrakt nara, što joj pruža anitoksidativan efekat i ubrzava regeneraciju kože. Ovakav sastav omogućava kremi da bude brzoupijajuća i ne zapuši pore ili ostavi osećaj težine ili masnoće na koži.

Krema za ruke koja odgovara normalnoj koži

Ono što je jedna od najčešćih zabluda kada je reč o normalnom tipu kože jeste da njoj nije potrebna nega. Kao i kada je reč o koži lica, normalnoj koži ruku je takođe potrebna svakodnevna nega. U tom slučaju koži su dragoceni sastojci kao što su bio aloja i organsko bademovo ulje. Sok aloja vere hidrira kožu ruku i sprečava njeno isušivanje. Bademovo ulje ima umirujući efekat. Minerali i vitamini koje sadrži, obezbeđuju blistav ten. Ova dva sastojka, najzastupljeniji su u Sante Balance kremi za ruke, koja je idealna za svakodnevnu negu normalne (pa čak i suve) kože ruku.

Kada je reč o normalnoj koži, ne zaboravimo da i ona može imati potrebe suve (najčešće u zimsko vreme), pa u tom slučaju preporučujemo Sante family kremu za ruke, koja takođe sadrži bio aloju i organski neven. Uz aloja veru koja je poznata po hidratacijskim svojstvima, organski neven će na kožu imati umirujuće dejstvo.