Odlazak u spa centar je prilika koju bi retko ko od nas propustio. Međutim, život u konstantnoj brzini i obavezama, retko nam pruža priliku da izdvojimo vreme i novac za to. Zbog toga, mi vam u ovom tekstu pišemo kako možete prirediti spa dan u toplini svog doma. Ne samo da ćete uštedeti novac i vreme, već ćete mnogo češće moći sebi da priuštite negu kakvu zaslužujete.

Spa dan kod kuće

Iako svi doživljavamo odlazak u spa centar kao specijalnu priliku, spa dan kod kuće može biti mnogo vredniji. Ipak, u svom domu pre svega možemo biti opušteniji nego na bilo kom drugom mestu.

Pa, kako bi onda trebalo da izgleda jedan spa dan kod kuće?

Za početak, dozvolite sebi da se odvojite od telefona. Znamo da u vremenu društvenih mreža i interneta generalno, sat vremena bez telefona može delovati kao večnost, ali verujte – dobro će vam doći.

Ono što je jedna od najpozitivnijih strana spa dana kod kuće jeste što imate apsolutnu kontrolu nad preparatima koje ćete koristiti, pa tako ne morate brinuti o njihovoj potencijalnoj štetnosti na vašu kožu i organizam.

Da ne dužimo, predstavljamo vam naš predlog jednog spa dana kod kuće.

Spa dan kod kuće – topla kupka

Nakon napornog dana ili radne nedelje, čini se kao da je topla kupka jedino što nam može pomoći da okrepimo um i raspoloženje. Ukoliko niste ljubitelj napunjene kade ili u svom kupatilu imate tuš kabinu, ne brinite. Kada kažemo topla kupka, pre svega mislimo na dobrobit koju topla voda donosi našoj koži. Otvara pore i opušta mišiće. A nežne mirisne note Sante gelova za tuširanje tu su da udovolje svim ostalim čulima. Brojna eterična ulja koja se nalaze u Sante gelovima za tuširanje takođe utiču na opuštanje i tela i uma. Da bi vam topla kupka prijala još više, predlažemo da pre nje uradite blagi piling tela kako biste uklonili sloj mrtvih ćelija kože i pripremili je za tretman koji sledi.

Kada završite sa ovim korakom, možete preći na sledeći.

Spa dan kod kuće – nega tela

Nega kože tela je važna svakog dana, ali kada već odvojimo jedan za sebe, možemo joj posvetiti malo više pažnje. Kada završite sa toplom kupkom, važno je da kožu nahranite i hidrirate sastojcima koji će uticati na njenu regeneraciju. U tome vam može pomoći neki od Sante losiona za telo. U zavisnosti od toga koje vam mirisne note prijaju, kao i od tipa vaše kože, možete se odlučiti za onaj koji vam najviše odgovara.

Ukoliko želite dodatno da hidrirate stopala, možete naneti malo veću količinu losiona za telo na stopala i preko obuti čarapice, kako bi zadržale vlagu.

Naravno, spa dan se pored nege kože tela odnosi i na negu kože lica, ali i ruku.

Spa dan kod kuće – nega kože lica i ruku

Nega kože lica veoma je individualna i zavisi od trenutnih potreba kože i njenog tipa. Ali, upravo u tome je i prednost kada sami sebi napravimo spa dan. Znamo šta našem licu najviše prija i šta mu je neophodno kako bi imalo zdrav i blistav izgled.

Tokom tople kupke, otvaraju se pore na celom telu, pa i na licu. Što znači da je i lice nakon tople kupke savršeno pripremljeno za dodatnu hidrataciju. Možete odabrati neku od Sante krema za lice, koja će svojim 100% prirodnim sastojcima doneti brojne blagodeti vašoj koži lica.

Kada je reč o koži ruku, važno je da znamo da su one pored lica najizloženije spoljnim uticajima. Zbog toga je neophodno da im upravo tokom spa dana kod kuće pružimo dodatnu negu. O nezi ruku kod kuće pisali smo više u ovom tekstu. Kako je koža ruku veoma nežna i delikatna, u zavisnosti od njenog trenutnog stanja, možete odabrati neku od Sante krema za ruke. Bogate su prirodnim uljima i buterima koji će dubinski nahraniti kožu i zaštititi je od štetnih uticaja spoljne temperature.

Spa dan kod kuće – nega uma

Ne smemo da zaboravimo da nega nije potpuna ukoliko pored tela ne negujemo i um. Zbog toga, pored vremena za negu tela, savetujemo vam da izdvojite još barem pola sata i uživate uz šolju toplog čaja i knjigu. Pomoći će vam da smirite misli i fokusirate se na nešto što svakako nije deo vaših svakodnevnih briga.