Ruke, odnosno šake su jedna od prvih stavki koje primećujemo prilikom upoznavanja sa nekim. Zbog toga, veoma je važno da pružimo sebi dodatnu negu kada je reč o koži ruku. Ispucala, suva koža ili zanoktice nisu nimalo privlačni, ali ne brinite – svakome može da se desi! Bitno je da svojim rukama pružimo najbolji mogući tretman.

Naša preporuka je svakodnevna nega ruku kod kuće, i to uz prirodne preparate!

Kako izgleda svakodnevna nega ruku kod kuće?

Iako je uglavnom svima prva pomisao kremica koja se uvek nalazi u našoj torbi, neseseru ili fioci u stolu (sa čime se potpuno slažemo da je must!), svakodnevnu negu ruku možemo da upotpunimo i raznim drugim koracima. Oni se naravno menjaju od prilike za koju “pripremamo“ ruke. Na primer, koristimo različite preparate ili vrste krema kada pripremamo kožu za manikir, ili je negujemo nakon manikira. Takođe, drugačije ćemo je negovati pred izlazak na sunce, ili po povratku sa sunca.

Nega ruku kod kuće može biti veoma zabavna. Pored toga što postoje različite vrste krema, butera i losiona, kožu ruku možemo negovati i različitim maskama za ruke, pilinzima, uljima ili serumima.

Ne zaboravimo da se različiti tipovi kože, različito neguju – kao i kada je reč o koži lica ili celog tela. Primera radi, osetljivoj koži ruku potrebne su kreme koje sadrže sastojke koji će brzo delovati, nahraniti je i umiriti. Normalnoj koži kojoj je jednostavno potrebno održavanje već postojećeg stanja potrebna je nešto laganija formulacija.

Takođe, i koža u različitim starosnim dobima, zahteva drugačiju negu. Zrelijoj koži potrebni su drugačiji sastojci, kao što je na primer koenzim Q10, dok je mlađoj koži dovoljno da krema sadrži hranljive sastojke poput ekstrakta nara, koji ubrzava regenraciju kože ili ekstrakt organskih goji bobica, koji usporava proces starenja kože. Ipak, ono što je zajedničko svim tipovima i starosnim stanjima kože jeste da krema mora biti brzoupijajuća, kako bismo što pre mogli da se vratimo svakodnevnim aktivnostima.

Kao što smo već rekli, proizvodi sa prirodnim sastojcima su uvek naš izbor broj 1. Pored toga što volimo prirodne preparate jer nam pružaju neuporedivo bolju i kvalitetniju negu, volimo ih i zato što se u njihovoj proizvodnji koriste prirodni sastojci i samim tim mnogo manje zagađuje životna okolina, koja svakako utiče na starenje kože. Full circle – zar ne?!

Kako da negujemo kožu ruku u sopstvenom domu?

Pored salona lepote u kojima možemo pored manikira da uradimo i tretman nege kože ruku, slično zadovoljstvo možemo da priuštimo i sami sebi – u sopstvenom domu. Pre odlaska na put ili neki događaj koji nam je važan, svaka od nas zaslužuje jedan spa day, ali u ovom slučaju za ruke!

Naša preporuka: Toplom vodom omekšajte kožu, a zatim uradite blagi piling. On može biti recimo na bazi šećera i meda, ili kafe. Nakon toga, nežnim utapkavanjem peškira osušite ruke. Odaberite Sante kremu koja najviše odgovara vašem tipu kože i nanesite na dlanove. Utrljajte kremu i sačekajte nekoliko trenutaka da je koža u potpunosti upije. Uživajte u nežnoj koži ruku i smelo uplovite u nova poznanstva!