Ako vaša koža pripada masnom tipu, potraga za odgovarajućom negom i preparatima verovatno je bila mukotrpna i duga, a moguće je da i dalje traje. Nažalost, masna koža lica jedan je od najučestalijih tipova i potrebno je mnogo pažnje i vremena uložiti u njeno adekvatno održavanje kako bi bila zdrava i lepa.
Zahvaljujući kozmetičkim inovacijama koje se oslanjaju na ono najbolje iz prirode nastao je Evermat™ aktivni kompleks kojim se efikasno rešavaju brojni problemi masne kože. Saznajte na koji način on deluje i kako može pomoći da i vaša masna koža lica postane prošlost!

Kada masna koža pokaže svoje pravo lice

Jedna od glavnih karakteristika masne kože je preterano lučenje sebuma. Ova pojava je odgovorna za nastanak neprijatnih promena na koži, od kojih su različite bubuljice i akne uglavnom najveći problem – ne samo estetski, već i zdravstveni. Usled proširenih pora, masna koža je podložnija i nakupljanju prljavštine iz spoljašnje sredine, pa je njenoj nezi neophodno pristupiti celokupno.

Kako masnu kožu prate pojačan sjaj na njenoj površini, neujednačen ten, ožiljci i fleke od bubuljica koje ste nestrpljivo cedili i različite druge nepravilnosti, očigledno je da je masan tip kože zahtevan za negu.

Šta može biti rešenje?

Doslednost u odgovarajućim navikama koje se odnose na zdrav životni stil može vam pomoći da redukujete unutrašnje činioce koji dovode do problematične masne kože, a adekvatni preparati za čišćenje i negu kože mogu da preduprede i saniraju one koji nastaju usled spoljašnjih nepoželjnih faktora. U težnji da kozmetički proizvodi efikasno čiste i neguju kožu masnog tipa, ali i da ujedno poboljšaju njenu strukturu i smanje dosadno lučenje sebuma, razvijaju se aktivni kompleksi koji ostvaruju odlične rezultate.

Evermat™ – uvek mat!

Evermat™ je inovativni aktivni kompleks koji efikasno sužava pore i smanjuje sjaj kože. Nalazi se u kvalitetnim kozmetičkim preparatima koji za cilj imaju da kožu učine lepom ali i zdravom. Delujući na uzroke i posledice masne kože, proizvodi koji u sebi sadrže Evermat™ postaju omiljeni među osobama koje se svakodnevno trude da oslobode svoju kožu suvišnog sebuma i ujednače svoj ten. Jedna od prednosti ove formulacije je da vrlo uspešno matira kožu lica, neutrališe presijavanje koje nikome nije privlačno, a ujedno obezbeđuje i prirodni balans kože. Matira ali ne isušuje, a to je veoma važno kada je masna koža u pitanju.

Čestim pranjem lica ili upotrebom proizvoda koji isušuju kožu u nameri da otklonite sjaj i višak sebuma činite sebi medveđu uslugu. Na taj način samo dodatno podstičete žlezde da luče još sebuma kako bi ga nadoknadile i pogoršavate problem sa masnom kožom. Ključno svojstvo Evermat™-a je da dugotrajno hidrira i matira kožu, ali bez ikakvog dodatnog isušivanja.

Maksimalni rezultati uz prave preparate

Za čišćenje masne kože lica preporučuju se Evermat™ gelovi, posebno ako je koža sklona bubuljicama i aknama, kao i maske koje upijaju višak masnoće. Gelovi za borbu protiv bubuljica i akni sadrže dodatne sastojke koji sprečavaju njihov nastanak i dubinski čiste pore.

Matirajući gel za čišćenje lica oplemenjen ekstraktom organskog grejpfruta može biti pun pogodak! Pri izboru maske, prednost dajte onoj koja u sebi sadrži glinu. Pored svojstva da upija suvišnu masnoću, matirajuća 5u1 glina za čišćenje lica može se koristiti i kao piling i za osnovno čišćenje lica.

Kada se radi o kremama za svakodnevnu negu, odaberite onu koja je hidrantna i lagana, koja će štititi kožu od spoljašnjih uticaja ali je neće opterećivati. Matirajuća krema za lice neutrališe sjaj kože i ima antibakterijsko dejstvo te sprečava nastanak novih bubuljica i iritacija.
Isprobajte prirodne proizvode sa Evermat™ aktivnim kompleksom i neka masna koža lica i za vas postane prošlost!