Baršunasta i meka, toliko prijatna da joj niko ne može odoleti. Ima li šta lepše od nežne i glatke koža tela? Svi pomenuti atributi karakteristika su zdrave i negovane kože koja je oduvek bila imperativ.

U nastavku teksta saznajte najbolje načine da uz malo truda vašu kožu učinite glatkom i neodoljivom tako da uvek bude spremna za dodir!

Glatka koža tela – lepa i zdrava uz odgovarajuću rutinu

Da li ste zadovoljni svojom kožom? Ukoliko ste pozitivno odgovorili na ovo pitanje i zaista ste zadovoljni njenim izgledom, verovatno ste već usvojili i u svojoj svakodnevnoj rutini primenjujete najvažnije principe koji dovode do njenog lepog i zdravog izgleda. Ako ipak niste najsrećniji po ovom pitanju, ne očajavajte – glatka koža tela je moguća!

Koža je naš najveći organ, naš “štit” od spoljašnjih uticaja, a često je ogledalo i unutrašnjeg stanja našeg celokupnog organizma. Da biste bili samouvereni po pitanju njenog izgleda i da biste se osećali dobro u “svojoj koži”, neophodno je da o njoj brinete na pravi način.

Adekvatna briga uvek daje rezultate

Koža nikada ne laže. Na njoj se vide sve dobre i loše navike našeg svakodnevnog života. Ukoliko je često izložena različitim štetnim uticajima sredine, a pritom ne praktikujemo zdrav način života, na koži će se pre ili kasnije pojaviti tragovi naše nemarnosti.

Pored upotrebe kvalitetnih kozmetičkih preparata, adekvatna briga o koži koja daje rezultate ne podrazumeva samo njenu lokalnu negu, već je potrebno da bude usmerena i na negovanje kompletnog duha i tela. Ukoliko želite da imate glatku i lepu kožu obratite pažnju na savete koji slede.

1. Hranite se zdravije: Ako konzumirate obrađenu hranu male nutritivne vrednosti, vaša koža će delovati starije, bez jedrine, a mogu se javiti i bubuljice i druge nepravilnosti na koži koje sigurno ne želite. Zato birajte prirodne, visokokvalitetne namirnice koje će biti osnov za lepu i zdravu kožu.

2. Spavajte dovoljno: Da bi znaci umora i iscrpljenosti nestali sa vaše kože, potreban vam je dobar san. Trudite se da redovno spavate minimum 7 sati kako bi regenerisali organizam, a time i vašu kožu.

3. Ne zaboravite da pijete vodu: Hidratacija je zlata vredna! Obična pijaća voda je najbolji izvor za neophodnu hidrataciju vaše kože.

4. Vežbajte i budite aktivni: Fizička aktivnost ubrzava metabolizam, podstiče cirkulaciju i protok materija u koži. Na taj način ona se brže i lakše ishranjuje potrebnim sastojcima, dok sa druge strane, procesom znojenja kroz kožu se oslobađate toksina i štetnih produkata ogranizma. Takođe, umereno i redovno vežbanje doprineće većoj elastičnosti i zategnutosti kože.

5. Izbegavajte vreo tuš: Vruća voda može da istopi zaštitni sloj lipida na vašoj koži, što negativno utiče na njenu sposobnost da bude hidrirana, meka i nežna.

6. Redovno masirajte kožu: Masažom podstičete mikrocirkulaciju i ubrzavate razmenu neophodnih materija u dubljim slojevima kože. Takođe, mehanički je oslobađate suvišnih mrtvih ćelija na njenoj površini.

Glatka koža tela uz pravu kozmetiku

Ako se budete pridržavali navedenih saveta, obavili ste pola posla na putu do glatke i lepe kože tela! Za maksimalne rezultate u pomoć priskaču kvalitetni kozmetički proizvodi koji ishranjuju kožu i štite je od štetnih faktora. Evo koja sredstva možete koristiti da bi vasa koža bila glatka i neodoljiva!

Piling i maske: Adekvatna sredstva za čišćenje kože, posebno kada je u pitanju koža lica, zaista prave razliku. Birajte prirodne pilinge i maske koji uspešno čiste a ne isušuju kožu.

Gelovi za tuširanje: Birajte gelove za tuširanje koji su hidratantni i sa umirujućim dejstvom. Prirodni gelovi za tuširanje ne narušavaju stabilnost hidro-lipidne barijere kože. Oni sadrže blaga peneća sredstva koja ne isušuju kožu, i ne iritiraju je. Naročito ukoliko u svom sastavu imaju aloja veru, lavandu, pomorandžu – osetićete zaista divan efekat pod prstima nakom tuširanja.

Mleka i losioni za telo: Uloga ovih proizvoda je da pruže odgovarajuću negu koži nakon čišćenja. Najkvalitetniji proizvodi iz ove kategorije obično sadrže i dodatne prirodne sastojake koji ishranjuju kožu i podstiču njenu bržu regeneraciju. Birajte mleka i losione za telo sa nežnom formulacijom, koji se brzo i lako upijaju i ne opterećuju vašu kožu.

Bez obzira na trenutni kvalitet i izgled vaše kože, ona uvek može biti zdravija i lepša. Malim promenama u navikama, praćenim kvalitetnom negom, sigurno ćete vrlo brzo uočiti pozitivne rezultate na njoj.