Nema lepšeg osećaja nego kad ležimo ušuškani ispod ćebeta ili jorgana, ali svi znamo da taj trenutak ima kraj,  a to je onda kada je vreme da uplovimo u nove obaveze. Sante vam u ovom tekstu donosimo nekoliko saveta za jutarnju rutinu, uz koju će vam dan započeti lepše i produktivnije.

Priprema za jutro

Nezavisno od toga da li smo legli kasnije ili ranije, onih dodatnih pet minuta sna ili leškarenja u krevetu nikome nije na odmet. Pogotovo ako pet, može da postane 15, a nekad možda i više.

Uglavnom, ovo se odnosi na sve spavalice – pokušajte uveče da pripremite odevnu kombinaciju koju ćete nositi narednog dana. Sutradan ćete biti zahvalni sami sebi. Biranje odgovarajuće odeće ponekad može da oduzme mnogo vremena, pogotovo kada je pred nama neki važan dan.

Uklapanje košulje ili jakne sa cipelama, tašnom – gotovo je izvesno da je nemoguće sve to uraditi za 15 minuta. Još ako odeća treba i da se pegla – eto još potrošenih minuta na koje nismo računali! Jasno nam je, biramo i pripremamo autfite dan ranije, a puštamo beauty sleep da odradi svoje (sa dodatnim vremenom).

Muzika za dobro jutro – započnite dan u ritmu omiljene pesme

Kad se probudimo ujutru i uživamo u poslednjim mometima ispod pokrivača, počinjemo da se pitamo: Kako ja uopšte da ustanem sad? Ponekad nam ponestaje želje i motivacije da ustanemo i najradije bismo se samo pokrili preko glave i prespavali dan. Potreban nam je neki pokretač, a nema boljeg pokretača od muzike! Muzika je često odlična motivacija i ima tu „moć“ da trenutno utiče na raspoloženje. Zašto to ne bismo iskoristili!

Zbog toga, opremite jutarnju plejlistu omiljenim hitovima i ne oklevajte da pojačate što glasnije. Pustite muziku i dopustite dobroj energiji da vas pokrene iz kreveta. Verujte nam – uz ovu jutarnju rutinu brže ćete doći do ormara i obući se!

Dodatni savet: Stavite svoj omiljeni deo odeće na ivicu kreveta ili čuvenu stolicu (da, znamo, svi je imamo), da vam bude bliže ujutru.

Zdrav doručak kao osnova za dobro jutro

Znamo da mnogi često imaju tendenciju da preskoče takozvani najvažniji obrok u danu. Neretko bude zamenjen ogromnom šoljom kafe ili čaja, ali ako ćemo iskreno – nutritivne vrednosti ne mogu ni da se porede.

Doručak zaista jeste važan obrok, ne samo zbog toga što nam daje snagu i energiju za ostatak dana, već i zbog toga što dugoročno utiče na naše zdravlje, brzinu metabolizma i slično. Doručak nije važan samo zbog toga što daje energiju telu, već i mozgu. Bez doručka, mozak se brže zamara, pa ćemo osetiti umor ili neke druge tegobe mnogo ranije.

Jutarnja rutina vežbanja za lakši (i lepši) početak dana

Znamo da nekome čak i pravljenje doručka zvuči kao ekstremni sport, ali jutarnje vežbanje je zaista korisno i veoma zdravo. Okej, ne mora da bude koncipirano kao čas fizičkog ili profesionalni trening, ali zagrevanje, nekoliko serija trbušnjaka, čučnjeva ili trčanje ujutru ozbiljno će vas pripremiti za ostatak dana!

Jutarnje vežbanje pomaže vam da se razbudite, da se fokusirate i koncentrišete. Naravno, tokom vežbanja luči se i hormon sreće, pa ćete svakako u dan uploviti energičniji i srećniji.

Ništa bez tuširanja! Najbolji proizvodi za jutarnju negu tela

Koji god od ovih saveta da pogledamo, tuširanje i nega tela se savršeno uklapaju kao korak pre ili korak posle aktivnosti za koju se odlučimo.

Tuširanje će vas i sa i bez ostalih aktivnosti svakako razbuditi. Suptilne mirisne note i nežna formulacija su nešto što mi uvek biramo, jer prirodna nega donosi mnoštvo drugih prednosti pored svoje prvobitne funkcije.

Sante proizvodi za negu tela koji obuhvataju gelove za tuširanje, losione za telo i kreme za ruke, obogaćeni su biljnim eteričnim uljima koja istovremeno neguju kožu ali i umiruju i predstavljaju neku vrstu aromaterapije svojim nežnim mirisima.

Jutarnja rutina zavisi od ličnih afiniteta, a da bismo mogli da kažemo da je idealna, najvažnije je da je prilagodimo svojim potrebama i željama, pa čak iako to znači da je potrebno da neke navike promenimo ili poboljšamo.