Ukoliko je nega kože deo vaše svakodnevne brige o sebi, sigurno vas zanima koji proizvodi i supstance efikasno deluju čineći kožu lepom i zdravom. Ukoliko ste barem malo istraživali ovu temu, na ovaj ”popularan sastojak” ste sigurno često nailazili. Reč je o hijaluronu koji je baza za gotovo sve najuspešnije linije kozmetičkih preparata, i to potpuno opravdano! Pročitajte koje to pozitivne efekte na negu kože ima krema sa hijaluronom i zbog čega bi upravo ona trebalo da bude osnova vaše kozmetičke rutine.

Šta je hijaluron?

Na deklaraciji proizvoda, u razgovoru sa prijateljima, na reklamnim bilbordima – svi govore o hijaluronu. Reč je o složenom šećeru koji se prirodno nalazi u organizmu svakog od nas. Najzastupljeniji je u našoj koži, posebno tokom mladosti. Kako je njegova glavna uloga da vezuje vodu – zadržava je u koži poput sunđera, zaslužan je za zategnut i jedar izgled naše kože. Zahvaljujući hijaluronu naša koža je hidrirana i elastična, a to su glavne karakteristike mladalačkog izgleda kome uvek težimo.
Zbog navedenih blagotvornih svojstava omiljen je sastojak u kozmetici, posebno u preparatima za hidrataciju i podmlađivanje kože. Najpopularniji vid preparata sa hijaluronom jesu različite kreme, a njihov broj na tržištu je zaista veliki.

Kome je namenjena krema sa hijaluronom?

Kada se radi o količini hijalurona u odnosu na naše životno doba, tada godine nisu samo broj. Kako naša koža stari, smanjuje se i prirodna količina hijalurona u njoj. Sposobnost kože da bude hidrirana polako slabi, pa se javljaju I prve borice. Prema tome, kremu sa hijaluronom mogu koristiti svi koji žele da sačuvaju zdrav i mladalački izgled kože bez obzira na uzrast.
Već od puberteta kada se dešavaju najveće promene, pa i one koje se tiču naše kože, poželjno je da u svakodnevnu negu uvrstimo kremu sa hijaluronom. U dvadesetim godinama ona bi definitivno trebalo da bude sastavni deo kozmetičke rutine. U tom periodu upotrebom hijalurona delujemo preventivno, održavajući nivo hidriranosti kože na optimalnom nivou. U poznijim godinama, kako znaci starenja kože postaju vidljiviji, nega je nešto kompleksnija. Ipak, bez obzira na stanje kože, u osnovi adekvatne nege svakako mora biti kvalitetna krema sa navedenim sastojkom.

Hijaluron nije pretnja! Evo šta jeste

Budući da je hijaluron prirodan sastojak koji se, u većoj ili manjoj meri, nalazi u svakome od nas, nemojte biti zabrinuti da li je bezbedan za upotrebu. On ne izaziva alergijske reakcije, ne može nauditi vašoj koži, a samim tim ni vašem zdravlju. Hijaluron je pogodan i potreban svim tipovima kože. Ono o čemu definitivno morate povesti računa pri izboru pravog proizvoda za vas jeste kvalitet ostalih, pratećih sastojaka u kremi sa hijaluronom.

Kako bi vaša koža bila uspešno osvežena, podmlađena i negovana hijaluronom, veoma je važno da krema ne sadrži veštačke sastojke poput silikona. Oni se sve više etiketiraju kao krivci za brojne probleme sa kožom izazvane kozmetičkim preparatima. Ne rizikujte, izbegnite ih! Pažljivo čitajte deklaracije i birajte proizvode koji u sebi sadrže isključivo prirodne sastojke. Takvi proizvodi su najbolji.

Najbolje kreme sa hijaluronom

Za maksimalne rezultate birajte onu kremu sa hijaluronom koja sadrži dodatne prirodne sastojke koji potpomažu njeno delovanje. Takav je, na primer, brazilski kres – lekovita biljka koja se smatra prirodnim botoksom. Relaksirajući mišiće lica, opušta kožu i umanjuje bore za momentalno vidljive efekte.

Pored kvalitetne kreme sa hijaluronom sa prirodnim sastojcima, poput Sante Hijaluron booster-a čije rezultate ćete odmah primetiti, za kompletnu negu kože savetuje se upotreba odgovarajuće maske za lice. Prednost dajte onoj koja pruža intenzivnu hidrataciju, ali i antioksidativno dejstvo štiteći kožu od negativnih spoljašnjih uticaja.