Bakterije i nega u istoj rečenici? Da, dobro ste videli! Da li ste znali da probiotske bakterije, pored toga što su korisne za naš digestivni sistem, imaju svoju primenu i u kozmetici? U nastavku teksta pročitajte koje su prednosti krema sa probiotikom i na koji način korisne bakterije doprinose nezi i lepoti naše kože.

Korisne bakterije priskaču u pomoć!

Navikli smo da se gotovo svakodnevno susrećemo sa inovacijijama u kozmetici. Raznolikost i sastav preparata za negu nas više ne mogu iznenaditi. Ili ipak mogu?

U poslednjih nekoliko godina nastali su kozmetički proizvodi koji svoj sastav baziraju na prisustvu korisnih bakterija i ističu njihovu ulogu u nezi. Pitate se – šta su zapravo ove bakterije i otkud one u kremama za negu kože?

Korisne, ili dobre bakterije ulaze u sastav probiotika i deluju na održavanje optimalnog stanja crevne flore i imunog sistema organizma. One imaju zadatak da neutrališu delovanje bacila i toksina, sprečavajući nastanak infekcija.

Istraživanjima u kozmetologiji otkrilo se da korisne bakterije svoju efikasnu primenu ostvaruju ne samo u našem ogranizmu, već i upotrebom na površini kože!

Probiotske bakterije u službi nege kože

Kreme sa probiotikom postaju sve popularnije zbog svojih brojnih pozitivnih efekata na kožu. Utvrđeno je da je njihova primena u svrhu nege veoma široka, posebno ukoliko su uzrok iritacije kože spoljašnji faktori.

U zimskom periodu, kada smo izloženi hladnoći, vetru i suvom vremenu, površinski sloj kože trpi stalna oštećenja. Leti, zbog posledica UV zračenja javljaju se crvenilo i pege koje ne treba zanemarivati. Navedeni spoljašnji činioci narušavaju epiderm lica i tada loše bakterije koje nas okružuju imaju veliku šansu za uspeh – lako napadaju ćelije kože i izazivaju infekcije koje su često vrlo neprijatne.

Da bi izbegli ovaj neželjeni scenario, krema sa probiotikom nam definitivno može pomoći! Njenom upotrebom smanjujemo šanse da koža bude nadražena i iritirana.

Kako krema sa probiotikom pomaže?

Uz kremu sa probiotikom kao saveznikom, borba sa lošim bakterijama više nije tako strašna! Njenim redovnim nanošenjem stvara se i jača zaštitni sloj koji povećava otpornost kože na spoljašne uticaje. Epiderm se obnavlja, a pospešuje se i nastanak kolagena.

U zavisnosti od kombinacije sa aktivnim sastojcima u svom sastavu, ona može biti i efikasna prevencija nastanku prvih bora jer vraća vlažnost i elastičnost. Takođe, može pomoći u ujednačavanju tena posvetljujući nastale pigmentacije.

Krema sa probiotikom korisna je bilo kom tipu kože! Njena upotreba posebno se preporučuje u slučajevima kada je koža sklona upalama, bubuljicama, alergijama, kao i prevremenom starenju.

Odabir najbolje kreme sa probiotikom

Ukoliko ste odlučili da u svoju svakodnevnu negu uvrstite kremu sa probiotikom, sigurno se pitate kako da odaberete onu pravu?

Na policama drogerija nalaze se brojni brendovi koji nude svoje proizvode sa oznakom da sadrže probiotik. Ono što često pravi razliku među njima nije kvalitet istog, već da li u kremi ima dodatnih korisnih sastojaka koji mogu blagotvorno delovati na kožu.

Savetujemo vam da birajte onu koja u svom sastavu, pored korisnih bakterija, ima aktivne supstance proverenog kvaliteta i dejstva. Primer takve kreme je Sante 24h krema za hidrataciju sa probiotikom. Obogaćena inka-inči uljem zbog koje koža biva posebno glatka i hidrirana, ona vraća koži prirodni balans i štiti je. Posebna blaga formulacija pogoduje svim tipovima kože, a miris kreme je nežan i prirodan.