Proširene pore sigurno nisu nešto što volite da vidite na svom licu. Iako ne predstavljaju zdravstveni ili medicinski problem, ipak vas nerviraju, neretko utiču na samopouzdanje i remete izgled kože lica kome težite. Ako ste podložni nastanku proširenih pora može vam se učiniti da vam nema spasa i da ste osuđeni na njih. Ali čak i za ovaj estetski problem postoji rešenje. Ono leži u pravilnoj i redovnoj nezi kože uz odgovarajuće kozmetičke proizvode i tretmane.

Upotreba određenih maski i pilinga veoma uspešno deluje na sužavanje pora na licu. U nastavku teksta pročitajte kakvu negu i koje preparate je potrebno da koristite da biste postigli najbolje rezultate i bili zadovoljni izgledom svoje kože.

Proširene pore na licu – kako nastaju?

Pore su oduvek tu i to sa odličnim razlogom. Cela naša koža prekrivena je njima. Pomoću pora koža diše, izlučuje se znoj putem kanala lojnih žlezda i reguliše se temperatura celog tela. Kada lojne žlezde pojačano rade (luče previse sebuma) dolazi do širenja pora. Ako se one pritom začepe, nastaju različite bubuljice i dosadni mitiseri. Ovakve promene su najvidljivije na licu, što nažalost dovodi do pomenutih problema i nalagodnosti.

Kako da suzite pore na licu?

Ukoliko smanjite lučenje sebuma, smanjujete šansu za nastanak proširenih pora. Deluje jednostavno, ali da li je zaista tako? Postoje brojni faktori koji uslovljavaju nastanak proširenih pora na licu (tip kože, genetika, uzrast, izloženost sunčevoj svetlosti, ishrana, neadekvatna nega). Ono na šta najviše možete da utičete jeste da se što zdravije hranite i pravilno negujete svoju kožu lica. U borbi sa proširenim porama, piling i maska su vaši saveznici!

Maska ili piling – šta je efikasnije?

Da bi koža lica bila zdrava i lepa, neophodno je da upotrebljavate različite, kvalitetne preparate i tretmane. Kada se radi o sužavanju pora, osnovni delovi nege koje nikako ne bi trebalo da preskačete jesu redovan piling i kvalitetna maska. Ni masci ni pilingu ne može se dodeliti epitet “efikasnijeg”, već oba imaju podjednak značaj u procesu sužavanja pora. Pilingom se najpre čisti lice i otklanjaju mrtve ćelije, a zatim na red dolazi hranjiva maska koja će svojim svojstvima delovati u cilju sužavanja pora.

Upotreba pilinga

Dva do tri puta nedeljno (ako imate masnu kožu) ili svega jednom nedeljno (u slučaju suve i normalne kože) obradujte svoju kožu blagotvornim pilingom. Njime kožu čistite dubinski, ubrzavate proces regeneracije i mikrocirkulacija kože, i što je najvažnije – umanjujete vidljivost bora i ožiljaka, kao i proširenost pora.

Upotreba maske

Kada završite sa pilingom, neophodno je da na lice stavite odgovarajuću masku kako bi koža dobila potrebne hranjive materije a pore se dodatno suzile. Maska na prirodnoj bazi je najbolja i najefikasnija, a mogućnost bilo kakve iritacije sa njom je svedena na minimum.

Kombinacijom do najboljih rezultata!

Da bi se rešili dosadnih proširenih pora potrebno je da svojoj koži pružite kompletnu negu. Takođe, ne očekujte instant rezultate. Budite istrajni i redovno se ophodite prema svojoj koži sa pažnjom i ljubavlju. Tada rezultati sigurno neće izostati. Pored neophodnog pilinga za čiščenje i maske za negu, odlične rezultate daju i preparati na bazi gline koji veoma uspešno sužavaju pore. Upravo takva je Sante matirajuća 5u1 glina za čišćenje lica. Ona dubinski čisti pore, intenzivno ih pročišćava i sužava, matirajući kožu bez isušivanja. Zbog svoje jedinstvene formule, deluje i kao piling i kao maska, te ćete imati svu potrebnu negu u jednom preparatu!