Prirodni preparati u kozmetici i svakodnevnoj nezi postaju sve popularniji, i to opravdano! Jedan od omiljenih proizvoda svakako je prirodni šampon za kosu. Zbog toga što odgovara gotovo svakome, kao i zbog svojih pozitivnih efekata koji daju željene rezultate, to je definitivno preparat koji bi trebalo da zameni šampon koji već koristite.

Na našem tržištu možete pronaći sve veći broj brendova koji sa ponosom ističu svoje linije prirodnih šampona. Međutim, ne možete ih isprobati sve da bi uvideli koji vam najviše odgovara. Sa ciljem da vam olakšamo izbor, u nastavku teksta pokušaćemo da vam skrenemo pažnju na glavne karakteristike kvalitenog prirodnog šampona koje bi trebalo da uzmete u obzir pri odabiru onog pravog za vas.

Šta je prirodni šampon za kosu?

Deluje vrlo logično, ali da li zaista znate kakav sastav i koja svojstva bi šampon trebao da ima da bi bio nazvan prirodnim?

Glavne karakteristike prirodnog šampona jesu odsustvo jakih hemikalija i štetnih sastojaka koji su prilično zastupljeni u komercijalnim šamponima i koji mogu da naškode vašoj kosi i koži glave. Kvalitetan prirodni šampon ne sadrži parabene, sulfate i silikone – agresivne supstance koje se u poslednje vreme sve više povezuju sa određenim zbravstvenim problemima. Pomenuti sastojci se obično dodaju šamponu kako bi mu produžile rok trajanja ili mu omogućile da intenzivnije peni.

Da bi miris šampona bio snažan i postojan koriste se različite veštačke supstance. Upotrebom prirodnog šampona izbegavate sve ove štetne sastojke i čuvate kosu, ali i celokupno svoje zdravlje. Zbog toga savetujemo da uvek pažljivo čitate deklaraciju proizvoda i birate onaj šampon koji ne sadrži oznake poput SLS, ALS, parabene ili bilo koje silikone. Tako ćete biti sigurni da vaša kosa dobija najbolju negu kakvu i zaslužuje.

Vrlo je rasprostranjena zabluda da prirodni šampon, usled odsustva supstanci koje pojačavaju miris i intenzitet pene, ne može biti dovoljno efikasan niti pružiti efekat svežine kao što to radi komercijalni šampon. Mirisne note i druga svojstva prirodnog šampona zavise od prirodnih sastojaka u njemu, a takvi proizvodi su sve brojniji, te ćete sigurno naći onaj koji odgovara vašem tipu kose i čiji miris vam se dopada.

Zbog čega su prirodni šamponi sve popularniji?

Razlog zbog koga su prirodni šamponi sve popularniji leži u njihovim brojnim pozitivnim efektima na rast, oporavak i negu kose. Pored toga, bezbedni su za upotrebu i dermatološki testirani. Odgovaraju velikoj većini korisnika jer ne izazivaju alergije niti iritaciju kože glave. Štaviše, prirodni šamponi neguju kožu glave i smanjuju svrab, pospešuju cirkulaciju i time jačaju vlasište i koren kose. U zavisnosti od aktivnih prirodnih sastojaka koji se u njima nalaze, razlikuje se i njihova namena. Tako, na primer, možete izabrati onaj šampon koji će dominantno jačati koren kose, povećati volumen, ili onaj koji će vašoj kosi vratiti divan sjaj koji priželjkujete.

Takođe, cena prirodnih šampona postaje sve pristupačnija, što je mnogima nažalost i presudan kriterijum u odabiru preparata za negu kose.

Sjajna kosa – zdrava kosa

Poznato je da je sjajna kosa odraz zdrave i jake kose. Nažalost, taj zavodljivi sjaj koji svi volimo se vrlo lako gubi usled nepravilne nege. Izloženost agresivnim preparatima dodatno oštećuje kosu i čini je beživotnom.

Ukoliko je vaša kosa bez punoće i bez sjaja, definitivno bi trebalo da koristite prirodan šampon za sjaj kose. Sante Family šampon za sjaj kose – Bio breza & biljni protein, daje normalnoj i beživotnoj kosi punoću i sjaj. Posebno kreirana formulacija ovog šampona nežno čisti kosu i kožu glave, a miris kokosa je vrlo blag i dopadljiv. Takođe, bio breza podstiče cirkulaciju u vlasištu, pa će kosa biti ojačana čime će se njeno opadanje svesti na minimun. Ono po čemu se ovaj šampon zaista ističe jeste to da ga mogu koristiti svi članovi porodice, a dostupno je i porodično pakovanje.

Potražite ga na Sante prodajnim mestima ili u našoj online prodavnici.