Šminku rado nanosite i uživate u njenim efektima, ali kada dođe vreme da je skinete, poželite da se niste ni šminkali! Za većinu, skidanje šminke predstavlja dosadnu i zamornu rutinu. Međutim, zaista ne mora da bude tako, ukoliko pravilno odaberete preparate koje koristite u ovu svrhu.

Pročitajte kratki Sante vodič kroz proizvode za skidanje šminke i saznajte kako da brzo, efikasno i neškodljivo po lepotu Vaše kože uklonite ostatke šminke sa lica.

Kako odabrati proizvode za skidanje šminke?

Kao pri izboru bilo kog kozmetičkog preparata, važe ista pravila koje ne treba zanemarivati. Proizvode za skidanje šminke birajte na osnovu njihovog sastava i prema tipu vaše kože.

Prednost dajte preparatima koji su prirodni, bez veštačkih sastojaka i koji ne narušavaju  prirodni zaštitni sloj Vaše kože i ne remete njen PH balans.

Najviše nedoumica izaziva korišćenje kozmetičkih proizvoda za skidanje šminke koji sadrže alkohol. Upotrebu preparata sa visokom koncentracijom alkohola treba izbegavati, kako ne bi došlo do isušivanja kože i iritacija. U prirodnoj kozmetici se denaturisani alkohol, dobijen iz biljnih izvora koristi kao konzervans i zato je važno njegovo prisustvo u pojedinim preparatima. Njegova koncentracija je mala i ne izaziva iritacije. Alkohol je izostavljen u Sante preparatima za skidanje šminke, pa ih mogu koristiti i osobe sa veoma osetljivom kožom lica.

Zavisno od tipa kože varira i ponuda sredstva za uklanjanje šminke. Suvoj koži su namenjena mleka i ulja, osetljivoj će najviše prijati micelarna voda ili ulje, dok masna i kombinovana koža nakon uklanjanja šminke zahteva  dubinsko čišćenje  pora sredstvom za umivanje namenjenim upravo tom tipu kože.

Obratite pažnju na još jednu stvar: nisu svi proizvodi za skidanje šminke podjednako efikasni. Uzmite u obzir karakteristike šminke – da li je u pitanju transprarentna “dnevna” ili “teška” i intenzivna šminka. Da li je vodootporna? U zavisnosti od svega navedenog, odlučite se za neki od narednih proizvoda za lako i temeljno uklanjane šminke.

Ulje za skidanje šminke – rešenje za vodootpornu šminku

Skidanje šminke oko očiju, koja je često intenzivna i slojevita, “teška”, zna da bude veoma neprijatno. Koža oko očiju je tanka i veoma osetljiva, a još ako intenzivno trljate kapke i trepavice u nameri da skinete vodootpornu maskaru, ajlajner ili kreon, možete izazvati iritacije. Zbog svoje bogate formulacije, koja jednostavno rastvara šminku, čak i vodootpornu maskaru, ulje za skidanje šminke je pravi izbor.

Dovoljno je da ga nežnim pokretima pomoću tupfera ili vate nanesete na regiju oka, ostavite par sekundi da deluje i nežno uklonite. Sante Sensitive ulje za skidanje šminke pogodno je za osetljivu kožu, a sadrži i hranjive sastojke koji je dodatno neguju i hidriraju. Koristi se za uklanjanje šminke sa celog lica. Pogodno je za sve tipoove kože, pa i osetljivu.

Mleko za skidanje šminke – tajna Kleopatrine lepote

Mleko za skidanje šminke je univerzalno rešenje. Lako se nanosi i temeljno čisti lice. Blago je, a efikasno i u otklanjanju jake šminke. Da biste pored uspešnog rezulata imali i prijatan osećaj na koži koji ostaje, neophodno je da mleko za skidanje šminke birate na osnovu Vašeg tipa kože. Ono će pružiti koži neophodnu hidratacijsku negu.

Micelarna voda za skidanje šminke – moćne micele u akciji

Ono što micelarnu vodu čini drugačijom i posebnom jeste njen sastav i efikasnost. Pored vode i glicerina kao osnovnih komponenti, ključ uspeha ovog proizvoda leži u tzv. micelama. Micele, u kombinaciji sa vodom vrlo efikasno uklanjaju nečistoće.

Micelarna voda se nanosi na tupfer, kojim nežno masirate ice, predeo oko očiju i usne. Temeljno čistii pore i odlična je u uklanjanju suvišnog sebuma, pa je pravi izbor za osobe sa masnom kožom.

Proizvode je mnoge kozmetičke kuće, ali Sante je otišao korak dalje i osmislio mlečnu micelarnu vodu sa probiotikom. Specijalno formulisana sa micelama prirodnog porekla, temeljno i nežno čisti kožu, bez isušivanja.

Održava prirodni balans kožne flore, hidrira je i smiruje, pa ni prethodna upotreba celodnevne jake šminke neće biti problem. Obogaćena probiotikom, čuva kožu od eventualnih iritacija i upala. Nije potrebno da je ispirate.

Rukavica i višekratni pamučni tupferi za skidanje šminke

Na tržištu već dugo vremena postoje različite rukavice za skidanje šminke. Razlog zašto su popularne i danas ogleda se u njihovoj mogućnosti da mehanički otklone nečistoće koje se mogu sakriti na manje pristupačnim delovima lica, na pregibima i u uglovima.

Napravljene od vrlo nežne pamučne tkanine ili bambusovih vlakana. Vremenom su se pojavile i rukavice sa jonima srebra, koji imaju antibakterijsku ulogu u čišćenju. Skidanje šminke rukavicom je jednostavno, kao i kod svih gorenavedenih proizvoda, samo je najpre potrebno da je nakvasite vodom a zatim nežno, kružnim pokretima skidate šminku.

Najnoviji trend upućuje na upotrebu pamučnih tufera za višekratnu upotrebu, koji se, poput rukavice, mogu jednostavno prati nakon upotrebe.

Odabrali ste proizvod – budite istrajni!

Za koji god proizvod da se odlučite, važno je da nikada ne preskočite njegovu upotrebu! Redovno skidajte šminku sa lica, bez izuzetka. Na taj način sprečite  nastanak bora, eventualne upalne procese, dopuštate koži da diše i održavate njen balans. Nakon čišćenja, nanesite odgovarajuću kremu i povremeno masku za lice koja će koži pružiti sve neophodne nutrijente za njen blistav i privlačan izgled.

Sada kada znate koliko je skidanje šminke važno, sigurni smo da ćete uz neki od navedenih proizvoda, biti motivisani da redovno čistite i negujete svoju kožu, čineći je lepom i zdravom.