Sve učestalija upotreba prirodnih sastojaka u proizvodima za negu kože dokazuje da nije u pitanju samo prolazan trend. Usled brojnih pozitivnih efekata i neškodljivosti po zdravlje, njihova popularnost u kozmetici raste iz dana u dan. Mnogi su se već uverili da nam najbolja rešenja za zdravlje i lepotu dolaze upravo iz prirode! Iako smo oduvek okruženi lekovitim dejstvima biljaka, kao da smo tek sada postali svesni njihovih izuzetnih svojstava. Jedno od takvih jeste moćni “biljni botoks”. U nastavku teksta saznajte šta je “biljni botoks” i kako deluje na vašu kožu.

Botoksom protiv bora

Zdravlje i lepota su oduvek bili imperativi. Još u davnoj prošlosti pa sve do danas, pronalazili su se i usavršavali načini da neminovni znaci starenja kože što uspešnije budu prekriveni. Pre nešto više od 30 godina, u kozmetici je počeo da se primenjuje botoks – tretman koji se pokazao kao vrlo uspešan u borbi protiv nastanka bora, kao i u ublažavanju postojećih. Sam tretman podrazumeva ubrizgavanje prečišćenog proteina (laboratorijski obrađen otrov bakterije Clostridium Botulinum) u određene mišiće čime se sprečava njihova kontrakcija. Kada nema kontrakcije mišića – nema ni nastajanja bora! Na prvi pogled deluje primamljivo, ali da li je sve baš tako sjajno?

“Biljni botoks” – reč je o revoluciji!

Koliko god procedura “peglanja” bora injekcijama botoksa bila efikasna i konstantno se unapređivala, ne mogu se zanemariti potencijalne zdravstvene tegobe koje se mogu javiti u nekom slučajevima (nastanak modrica na mestima uboda, glavobolje, mučnine, slabost mišića). Koliko god male količine bile, ipak se radi o otrovu kome prirodno nije mesto u našem telu. Takođe, ovakav botoks nema antioksidativna dejstva niti ishranjuje vašu kožu – u pitanju je samo estetika.

Zbog toga, otkriće da neke biljke imaju svojstvo da na potpuno prirodan način zategnu kožu i tako umanje bore predstavlja svojstvenu revoluciju u svetu kozmetike. “Biljni botoks” podrazumeva supstance iz biljaka koje imaju prirodno svojstvo da opuste mišiće lica i podstiču stvaranje kolagena. On je prirodna alternativa botoksu koji uključuje injekcije – a samim tim i zdravija!

Prednosti “biljnog botoksa”

Prirodni preparati sa efektom “biljnog botoksa” nakon nanošenje na kožu dovode do njenog zatezanja i vraćanja tonusa. Efekti se osećaju gotovo trenutno, a koža je glatka i hidrirana. Kako su u pitanju potpuno prirodne supstance, nuspojave kod upotrebe ovakvih preparata gotovo da ne postoje! Takođe, one ishranjuju vašu kožu i čuvaju je od slobodnih radikala. Ako su vam i zdravlje i lepota kože podjednako važni (a verujemo da jesu), sa ovakvim preparatom znate da vaše zdravlje nije kompromitovano a postižete efekat koji ste želeli.

Parakres – dar prirode u svrhu nege i lepote kože

Iako naučnici intenzivno tragaju za biljkama koje se mogu koristiti u svrhu “biljnog botoksta”, njihov broj nije veliki. Zbog toga je njihova cenjenost još veća. Upotreba biljke parakres (Acmella Oleracea) kao osnovnog sastojka u prirodnim kremama sa efektom “biljnog botoksa“ pokazala se kao veoma efikasna u borbi protiv znakova starenja. Ono što je izdvaja od drugih biljaka jeste aktivni sastojak njenog ekstrakta – spilatola. On deluje kao prirodni lifting, vidno smanjuje bore, posebno u predelu oko očiju koji je jako osetljiv. Pored brojnih prirodnih preparata za negu i lepotu, u našoj ponudi nalaze se Sante Hijaluron booster i Sante Instant smoothing maska za lice koji u svom sastavu sadrže upravo blagotvorni ekstrakt parakresa i pružaju odlične rezultate u borbi protiv bora i znakova starenja kože.