U susret poslednjem danu godine, svako se na svoj način priprema za doček nove. Bilo da ste ljubitelj velikih, javnih proslava ili nešto privatnijih okupljanja, novogodišnja noć je idealna prilika da unesete malo šljokica u svoj život. Jer, verujte nam, podjednako dobro će vam stajati u pidžami, kao i u omiljenoj haljini. U ovom tekstu otkrijte zašto!

Šljokice na licu

Večito pitanje i večita dilema – Da li stavljati šljokice na lice i, ukoliko da, kako u tome ne preterati? Za početak, hajde da odgovorimo na pitanje da li se šljokice stavljaju na lice. U principu, najviše zavisi od tipa kože i prilike za koju želite da ih stavite.

Ukoliko se stavljaju u vidu hajlajtera, čija je uloga da posvetli i naglasi određene delove lica, svakodnevna upotreba je više nego u redu. U zavisnosti od toga da li je u pitanju šminka za dan ili noć, možete ga staviti manje, odnosno više.

Hajlajter se nanosi na najviše tačke na licu. Šta to znači? S obzirom da svetlucave, usitnjene šljokice koje se nalaze u hajlajteru naglašavaju određeni deo lica, želimo da ih stavimo na delove na koje prirodno pada najviše svetla. U suprotnom, naglasićemo delove lica koji su inače pod senkom i nećemo dobiti željeni efekat.

Koji je efekat hajlajtera na licu?

Hajlajter na licu ne samo da ističe delove koje želimo, već upravo zbog suptilnih šljokica koje sadrži daje licu svež i blistav izgled. Njega bi trebalo naneti, kao što smo već rekli, na najviše tačke na licu. To su vrhovi obraza, ali ne deo ispod očiju, već bliže slepoočnicama. Takođe, stavlja se na vrh usana, brade i nosa. U zavisnosti od tipa i stanja kože, odnosno ukoliko nemate masnu kožu i bubuljice po čelu, možete ga u maloj količini dodati i tu. Sante hajlajteri su dostupni u dve nijanse – 01 Nude i 03 Rose, tako da možete odabrati onaj koji najviše odgovara vašem tenu. U slučaju novogodišnje noći, budite sigurni da će vam neka od ove dve nijanse pristajati, bez obzira na odevnu kombinaciju. Ko kaže da hajlajter i omiljena pidžama nisu savršen spoj?!

Kada su u pitanju krupnije šljokice na licu, njih više preporučujemo za prilike kao što su festivali.

Međutim, šljokice koje su nešto krupnije samlevene u odnosu na hajlajter, nalaze svoje mesto u senkama za oči. A ko ne voli šljokice na očima u novogodišnjoj noći?

Senke sa šljokicama – yay or nay?

Senke za oči mogu se naneti na zaista mnogo načina. Zavisi od tehnika, tekstura senki, vrste četkica koje se koriste i, naravno, mašte. Ne treba da zaboravimo da je šminkanje, ne samo u novogodišnjoj noći već svakog dana, način da se izrazimo, da eksperimentišemo i zabavimo. Dakle, šljokičave senke su za nas jedno veliko YAY. Ukoliko su i za vas, uzmite omiljenu četkicu (a možete i prstom) i uživajte u stvaranju magije! Ipak, ne zaboravite na osnovno pravilo – oči šminkate u odnosu na njihov oblik i proporcije lica. Šljokice volimo, ali kao i hajlajter, i one imaju svoje mesto na očima.

Ukoliko imate sitne oči ili spuštene kapke, svetlucava senka u unutrašnjem uglu oka će stvoriti optičku iluziju da vam je oko otvorenije. Međutim, ukoliko su vam oči na većoj razdaljini od nosa, šljokičava senka na istom mestu će učiniti da vizuelno izgledaju još udaljenije.

Šljokice ispod oka, odnosno na donjem kapku mogu izgledati kao da vam je oko zasuzilo ili da vam se senka razmazala, pa za taj deo oka ipak preporučujemo mat senke.

A kada je reč o bojama i nijansama, sve zavisi od onoga što vi volite i osećate se lepo. Pogotovo u novogodišnjoj noći. Šljokice na očima, u bilo kojoj boji, će učiniti da vaš selfie bude nezaboravan, bez obzira na to da li je nastao u sobi ili u nekom drugom ambijentu.

Sante senke za oči možete pronaći u vidu dve palete – Nude i Rose. U zavisnosti od toga da li ste ljubitelj zemljanih ili ružičastih tonova, Sante palete za oči nude vam izbor različitih boja i mat i sjajnih tekstura, sa kojima možete postići potpuni izgled za dnevnu ili večernju varijantu. A za sjaj u unutrašnjim uglovima očiju ili čak i preko celog kapka, naša preporuka su Sante mono senke u nijansama 02 Dizzy Golden i 03 Holografic Stardust.

Kako da odaberete savršene šljokice za novogodišnju proslavu?

Odgovor na ovo pitanje je veoma jednostavan. Odaberite nijansu senke i hajlajtera koje prvenstveno odgovaraju vašem tenu, a zatim i odevnoj kombinaciji za koju ste se odlučili. Doček Nove godine tiče se prvenstveno vas i ljudi sa kojima se nalazite u toj prilici. Sve ostalo (uključujući i šminku) čini dodatni deo novogodišnje magije.