Ako imate suvu kožu, izbor adekvatnih preparata za negu i ulepšavanje može predstavljati pravi izazov. U moru proizvoda koji su vam na raspolaganju na policama, od brendova sa povoljnijim cenama i preparatima nešto višeg cenovnog ranga – kako da znate koji će najviše odgovarati vašoj suvoj koži?

Suva koža je nešto zahtevniji tip kože i ima svoje osobenosti koje morate uzeti u obzir ukoliko želite da naglasite njenu lepotu šminkom. U tekstu koji sledi saznajte kako da odaberete odgovarajući puder za suvu kožu i pružite joj najbolji izgled, ali i negu u svakom trenutku!

Puder za suvu kožu – i lepota i nega u jednom

Idealan puder za suvu kožu, pored toga što prekriva nedostatke na koži lica i čini je lepšom, trebalo bi da joj pruži i potrebnu negu. Suva koža je najosetljivija i zahteva dodatnu hidrataciju da bi bila lepa i zdrava. Zbog toga birajte puder koji će joj omogućiti neophodnu hidriranost, koji će je hraniti, ali i zaštititi od isušivanja i spoljašnjih uticaja, kao i šminke koju ćete naknadno naneti na svoju kožu.

Kada je u pitanju vrsta pudera, onaj u prahu može dodatno da isuši vašu kožu, tako da uvek dajte prednost tečnom puderu. Birajte puder koji ima laganu teksturu, postojan je i ima optimalnu pokrivnu moć. Na taj način vaša koža će biti sjajna, nežna i svilenkasta – ujedno i lepa i negovana.

Odgovarajući sastav pudera za suvu kožu

Ako imate suvu kožu lica, znajte da ona nije tako otporna i definitivno ne bi trebalo da je izlažete sastojcima koji joj mogu naškoditi. Uvek pažljivo čitajte deklaracije kako biste izbegli sastojke koji mogu izazvati iritacije na koži, poput parfema i drugih agresivnih supstanci.

Poželjno je da vaš puder u sastavu sadrži prirodne, organske materije proverenog kvaliteta. Kako je u ovom slučaju hidratacija prioritet, neka vaš izbor bude puder sa sposobnošću da dugo održi vlažnost kože. Esencijalna ulja, krastavac, ši-buter i vitamin E samo su neki od dobrodošlih sastojaka u preparatima koji imaju ulogu da efikasno hidriraju kožu.

Kada se radi o puderu ne pravite kompromise

Čak i ukoliko ga ne nanosite svakodnevno i smatrate da je bespotrebno “bacati novac” na puder za suvu kožu, razmislite još jednom. Veoma je važno kakvi proizvodi dodiruju vašu kožu bez obzira na to koliko često ih koristite. Kao i pri odabiru kreme za negu ili sredstva za skidanje šminke, investirajte u najbolji puder za vaš tip kože. Birajte kvalitetne i proverene brendove. Cena može da varira, ali nemojte da ona bude glavni kriterijum pri kupovini.

Savetujemo vam da testirate puder pre kupovine nanoseći malu količinu na svoju kožu. Na taj način ćete najlakše utvrditi koja nijansa vam je potrebna, ali videti i da li puder odgovara Vašoj koži ili pak stvara određenu neprijatnost.

Najbolji puder za suvu kožu

Adekvatan puder za suvu kožu ujednačiće ten i maskirati nedostatke, dok će njegova lagana tekstura dopustiti vašoj koži da diše. Za celodnevnu hidriranost i efikasnu pokrivnu moć, odaberite Sante Soft care tečni puder 03 Warm meadow koji pruža dugotrajnu svežinu bez efekta maske. U svom sastavu ovaj puder sadrži prirodnu hijaluronsku kiselinu i sok lista aloja vere, koji obezbeđuju vlažnost tokom celog dana. Vaša suva koža ujedno će dobiti sve neophodne hranjive materije zbog visoke koncentracije arganovog ulja, ulja semenki grožđa i vitamina E i slično.  Koža će biti regenerisana i obnovljena, zaštićena od isušivanja, dok će joj mineralni pigmenti u puderu, koji reflektuju svetlost omogućiti da izgleda blistavo i sveže.

Kada svojoj suvoj koži priuštite odgovarajući puder, nećete imati problema sa dodatnim isušivanjem, zatezanjem i perutanjem kože, a to je jedan od preduslova da ona bude zdrava i lepa. Govoreći o estetskom aspektu, primetićete da se idealan puder lako stapa sa vašim tenom, daje prirodan izgled i predstavlja odličnu podlogu za nanošenje šminke za svaku priliku.