Ako spadate u grupu žena koja ima osetljive oči, verovatno vaše nanošenje maskare podseća na ruski rulet – nikad ne znate da li će i do koje mere vaše “ogledalo duše” patiti. Možda vam se nekada i posreći pa prođete bez posledica, ali ako se dogodi da vaše oči reaguju, neprijatnost koja se tada javlja je često neizdržljiva. Na tržištu već izvesno vreme postoje maskare za osetljive oči.

Želite da ih probate, ali niste sigurne da li su takve maskare puki mit ili realnost?

Da li da se jednostavo odreknete maskare?

Sigurno vam je ovo prolazilo kroz glavu svaki put kada doživite neprijatnost usled burne reakcije vaših očiju na maskaru. Međutim, postoje maskare za osetljive oči i ne, one nisu samo mit!

Kako se sve više žena žali na osetljive oči, kozmetičke kuće prepoznale su potrebu da posebnu pažnju posvete osmišljavanju adekvatnih preparata kako bi izašle u susret i takvim korisnicama. U nameri da šminkanje bude lagodno i bezbedno i za one sa osetljivim očima, nastale su maskare koje mogu biti rešenje problema. Prema tome, definitivno ne treba da se odreknete maskare – samo je potrebno da izaberete onu pravu.

Osetljive oči – zašto ste tako probirljive?

Vaše oči su osetljive sa razlogom. Ako se zacrvene, počnu da suze, ili da svrbe kada nosite maskaru, vrlo je moguće da ste alergični na neki od sastojaka u samoj maskari. Posmatrano malo šire, to i nije tako loše – oči vam zapravo signaliziraju da ste izloženi supstancama koje vam ne prijaju i alarmiraju vas da uradite nešto po tom pitanju.

Koje maskare izbegavati?

Maskare koje sadrže hemikalije

Maskare koje su vodootporne ili one u boji sadrže hemikalije na koje mnoge oči ne mogu da ostanu imune. Vodootporne prave još jedan problem, i to pri skidanju šminke – obično je potreban veći pritisak i intenzivnije trljanje, što dodatno smeta vašem oku. Takođe, izbegavajte i maskare koje daju efekat veštačkih trepavica jer mogu nadražiti oči usled velike količine sintetičkih vlakana u svom sastavu.

Maskare koje sadrže parfeme

Pažljivo čitajte deklaraciju, pogledajte da li maskara sadrži parfeme. Ako ih ima, zaobiđite je. Tu je i stavka koja bi trebalo da se podrazumeva, ali je gotovo svi nekad zanemarujemo – obavezno vodite računa o roku trajanja maskare. Čak i kada joj je rok trajanja dobar, idealno je da je menjate na svaka 3 meseca. Na taj način čuvate svoje oči od eventualnih bakterija koje su se nastanile u maskari.

Najbolja maskara za osetljive oči

Osetljivim očima je potrebna nežna maskara koja ne sadrži jake hemikalije. Savetujemo vam da pokušate sa prirodnom maskarom za osetljive oči koja u sebi ne sadrži supstance koje stvaraju iritaciju. Takođe, u ovoj situaciji nikako nemojte štedeti na kvalitetu. Ulaganje u kvalitetnu kozmetiku je dugoročna investicija. U Sante ponudi nalazi se crna maskara mademoiselle Sensitive koja je posebno pogodna za osetljive oči. Ne sadrži parfeme, daje prirodni volumen i pruža intenzivnu negu. Sa njom, vaše oči će biti bezbedne, a trepavice uvek lepe i zanosne.