Koliko ste puta krenuli da čitate članke po novinama i portalima, koji vam pričaju o tome šta je ispravno a šta ne u nezi kože. Različite informacije koje se plasiraju ponekad umeju da dovedu do konfuzije i neodlučnosti kada dođe do izbora kozmetike ili promena u svakodnevnoj rutini. Dolazi se do pitanja šta su istine a šta zablude kada je u pitanju nega kože, a mi smo tu da vam razjasnimo sve nedoumice. Pročitajte u nastavku!

Zabluda #1: Nega lica protiv bora treba da počne nakon 30. godine

Sigurno ste na mnogo mesta videli ovu i slične informacije. Nega protiv bora ne podrazumeva samo korišćenje anti-age proizvoda. Veoma često je mnogo efektnija „anti-age metoda“ svakodnevna briga o koži, počevši već od dvadesetih.

Redovno korišćenje hidratantnih krema, zdrava ishrana i unos vode, tokom dvadesetih, itekako će se pokazati efikasnim kada dođete u tridesete. Takođe, ne smemo zaboraviti na redovno uklanjanje šminke, kao i korišćenje seruma i krema za predeo oko očiju. Ukoliko se svih ovih koraka pridržavamo redovno, zapravo negujemo kožu i preveniramo nastanak bora čak i pre 30.

Pogledajte Sante 24h kremu za hidrataciju sa probiotikom i Zaštitnu kremu za predeo oko očiju sa probiotikom. Da biste negovali lice čak i tokom čišćenja, preporučujemo Mlečnu micelarnu vodu sa probiotikom.

Zabluda #2: Masnoj i problematičnoj koži nisu potrebne hidratantne kreme za negu lica

Naprotiv! Masnoj koži je hidratacija neophodna kao i bilo kojem drugom tipu kože. Iako luči više sebuma, apsolutno nije isključeno da masna koža može biti dehidrirana i iritirana. Važno je da koži omogućite da „diše“, da se prilikom čišćenja lica koriste preparati koji će pored dubinskog čišćenja pora uticati na njihovo sužavanje.

Sante matirajuću kremu za lice možete pogledati ovde.

Zabluda #3: Što deblji sloj kreme ili losiona, to će hidratacija biti bolja

Ukoliko ste mislili da će vam nanošenje kreme za lice ili losiona za telo u debljem sloju obezbediti više hidratacije, moraćemo da vas razočaramo. Reč je o uzaludnom trošenju proizvoda. Koža će uvek upiti onoliko proizvoda koliko joj je potrebno, u skladu sa svojim tipom i stanjem u kojem se trenutno nalazi.

Zbog toga je veoma važno da znate svoj tip kože, da posmatrate u kakvom je stanju i u skladu sa tim odaberete preparat za negu. Kada posedujete preparat koji odgovara potrebama vaše kože, videćete da nema potrebe da nanosite deblji sloj na kožu. Naročito bi trebalo obratiti pažnju na prirodnu kozmetiku, jer se u njenom sastavu nalaze zdrava, hranljiva ulja i formulacije koje su napravljene da koži pruže upravo ono što je specifičnom tipu potrebno.

Sante losione za telo možete pogledati ovde.

Sante kreme za lice možete pogledati ovde.

Zabluda #4:Treba da se umivate što toplijom vodom i sapunom, samo tako će se ukloniti nečistoće ili šminka sa lica

O štetnosti veoma tople vode za kožu, možete pročitati u našem blog tekstu ovde.

Ipak, ponovićemo još jednom – izuzetno topla voda narušava balans zaštitnog sloja kože i stimuliše je da luči više sebuma nego inače. Sapuni (pogotovo konvencionalni) su veoma često puni štetnih sastojaka koji ne samo da oštećuju spoljašnji sloj kože, već neke od teških hemikalija mogu prodreti u dublje slojeve kože i takođe je oštetiti.

Ovo su najčešće zablude koje se mogu pronaći na internetu, a tiču se nege lica. Ne zaboravite, koža lica je najizloženija spoljašnjim uticajima, pa se samim tim njene potrebe veoma često menjaju. Važno je da znate svoj tip kože, da svakodnevno pratite njeno stanje i potrebe, a uz Sante prirodnu kozmetiku možete biti sigurni da ćete joj pružiti kvalitet kakav zaslužuje.