Često gledamo i čitamo savete o nezi kose tokom letnjih meseci, jer je kosa tada uglavnom najizloženija spoljnim uticajima. Međutim, o kosi treba voditi računa i tokom hladnijih dana. Kako treba da izgleda vaša zimska nega kose? U nastavku teksta odgovaramo na tri najvažnija pitanja vezana za zimsku negu kose.

Zimska nega kose – da li je važna?

U letnjim danima, trudimo se da pružimo kosi što više vlage i zaštite od UV zračenja. Međutim, tokom zimskih dana, kosa je često izložena mnogo većoj toploti nego leti. Ukoliko se pitate zbog čega, odgovor je vrlo jednostavan – zimi drastično više koristimo uređaje za stilizovanje kose. Počevši od fena za kosu, na koji često tokom leta zaboravimo, koji nam je zimi neophodan da bismo kosu osušili, pogotovo kada je dugačka.

Naravno, pored fena tu su i pegla za kosu, figaro, kupa i mnogi drugi slični uređaji koje koristimo za postizanje željene frizure, a funkcionišu na principu zagrevanja na visoke temperature. Zbog toga je tokom zimskih dana, dodatna nega kosa posebno važna. Neophodno je korišćenje preparata koji dubinski hrane kosu i neguju dlaku, od samog pranja, do dodatne nege za zaštitu kose od visokih temperatura.

Zimska nega kose – koliko se razlikuje od letnje?

Pored aparata za stilizovanje kose, koji je oštećuju visokim temperaturama, treba obratiti pažnju i na veoma niske spoljne temperature. Takođe, grejanje u stanovima i kućama ne samo što isušuje vazduh, već i našu kožu i kosu. Zbog svih ovih razloga, nega kose se tokom zime razlikuje od letnje. Ne brinite, potrebno je samo da svoju svakodnevnu negu obogatite savetima koje ćemo podeliti sa vama.

Dakle, zimska nega kose bi trebalo da se sastoji od korišćenja preparata koji hrane kosu od prvog koraka nege, što je svakako održavanje kose čistom. Važno je da već od pranja kose, odnosno korišćenja šampona i regeneratora obezbedimo kosi sastojke koji će je negovati i dubinski nahraniti.

Sante Family šampon sa ekstraktom lista organske breze i biljnim proteinima pomaže u oporavku beživotne kose, dajući joj sjaj i punoću. List breze poznat je po svojim negujućim svojstvima i kosu čini sjajnom. Specifičan je po tome što kosu neguje već od samog korena, pa joj pored sjaja omogućava i volumen. Takođe, stimuliše cirkulaciju krvi u temenu i samim tim čini kosu jačom i smanjuje opadanje.

S obzirom da je reč o potpuno prirodnom šamponu, nežna biljna peneća sredstva uklanjaju nečistoće i masnoću, bez ikakvih negativnih uticaja na kosu ili kožu glave.

Međutim, šampon nije jedini preparat koji je must u zimskoj nezi kose.

Zimska nega kose kako prolazi pranje kose bez regeneratora?

Ukoliko ste mislili da se regenerator koristi samo tokom leta, kako biste lakše raščešljali kosu, moraćemo da vas razočaramo. O korišćenju regeneratora i zašto bi trebalo da bude neizostavan deo vaše rutine nege kose pisali smo u tekstu koji možete pročitati ovde.

Dakle, tokom zime je podjednako važno koristiti regenerator jer pored toga što hrani kosu, olakšava njeno raščešljavanje. Kosa se zimi znatno teže raščešljava zbog nošenja kape, šala, rolki i druge zimske odeće, te joj je zbog toga regenerator neophodan.

Sante regenerator za kosu takođe sadrži ekstrakt lista organske breze, ali i provitamin B5 i biljni glicerin koji kosu čine bujnom i elastičnom. Ima nežan miris kokosa, kao i šampon koji smo ranije pomenuli, tako da pored negovane kose ostavlja prijatan miris.